2009. november 7., szombat

Kezeljük a világválságot!

Üdv!

Nos, a mai témánk a globális problémák kezelése. Miért ne? Ha egy fradi-drukker az utcán vállalhatja Közép-Európa országhatárainak átírását, akkor az egyenes arányosság nevében én miért ne vállalhatnám egyetemi hallgatóként a hálószobámból, nyugodt "munka"körülmények közül? Figyelmeztetek mindenkit, közel sem biztos, hogy nem teljesen nyugodt a hangulatban, öngyűlölet mar, és túl vagyok egy igen szerencsétlen Euripidész-adaptáción (a Janus Egyenetmi Színház jóvoltából, JESz!!!).
Na, thát, mik a globális problémáink?

1. : Világválság: Igen, most ez az aktuális. A helyzet a következő: az emberiség egy tizede retteg, hogy olyan anyagi színvonalra kerül, mint a maradék kilenc. Remélem, érződik a probléma súlyossága ebből a megfogalmazásból. Európán kívül vannak és voltak emberek, sőt, még az Albánok (Európa déli része) és a Kazahok (Közép-Ázsia) is az emberiség körébe tartoznak. Nos, az anyagi problémák megoldását a kolostori életben találtam meg. Az emberek ott egy csuhában gyönyörűen megélnek, némi kenyér és víz kíséretében, néha elfogyasztanak élelmet is. Nincs elektromosságuk, alkohol is csak mértékkel, meleg víz nista, fűtés csak megfagyás ellen (egyébként mire kell?). Nincs utazás, csak egy gyönyörű környék, meg persze dögunalom, amit nevezhetünk spirituális elmélyülésnek is, de az milyen gáz már...

2. : Túlnépesedés: Sokan vagyunk. Ebben most nem Európa a hibás. Vagy mégis? Na, mindegy. Mifelénk úgy ragaszkodnak az életszínvonalhoz, hogy kevesen vállalnak kettőnél több gyereket. De, ugyebár, ahol nem biztos, hogy egy gyerek felnő (Afrika, Dél-Amerika), tíz kell minden családba, egy csak túléli. Nem, mind túléli, köszönhetően az áldott Európai egészségügynek. Na, mindegy, könnyen megoldható, bár a náciknak voltak a leghatékonyabb eszközeik a népességszabályozásra, ők velejükig romlottak voltak, meg is döglött majdnem az összes, így humánusabb módszerekre van szükség. Kérek mindenkit, holnap munkába menet lőjön le egy embert, így szabályozván a világ népességét. Ja, igen: Ne vállaljatok gyereket. Én nem fogok.

3. : Adósságválság: Mind személyi, mind világszinten. Először is, melyik barom találta ki, hogy valaki a nélkül elvehet bármit, hogy fizetne érte? Köszönöm, nincs több kérdésem. Engem konkrétan megvernének a helyi boltban, ha azt mondom, hogy a sajtért majd akkor fizetek, ha befektettem a gyomromba, és kitermeltem az árát munkában. A megoldás baromi egyszerű: ha nincs pénz, nincs adósság. Cserekereskedelem. Ha csinálsz nekem egy kardot, adok érte egy tehenet. ha átversz, rád uszítom a bikát, te meg levágod a fejem a karddal, egyel kevesebb túlnépesedő személy.

4. : Globális felmelegedés, erdőirtás, légszennyezés, földszennyezés, vízszennyezés, tűzszennyezés, és hangosabb szellentések: Kérem, mindenki olvasson a sorok közt ebben a bekezdésben. Tökéletesen jelentéktelen, nem tartozik az emberi világhoz. Kérem, senki ne vegye figyelembe, hogy hatmilliárd emberi élet kényelméért huszonötbillió földi élőlény életét veszélyeztetjük. Teljesen jelentéktelenek, nem beszélnek emberi nyelveket, valószínűleg érzéseik sincsenek. Senki ne is foglalkozzon azzal, hogy Földanya táplál minket, és hogy életképtelenek vagyunk az öreglány nélkül. Majd foglalkozunk ezekkel a dolgokkal, ha nagyon égető lesz, ha az emberiséggel minden rendben van. Akkor viszont (ha megérjük) kénytelenek leszünk ezt is megoldani. A javaslatom: mindenki, aki valaha is a szabadba hajított legalább egy maroknyi szemetet (igen, b*zmeg, cigarettacsikk is annak minősül) kapja kezébe a legközelebbi szúró- vagy vágófegyvert, és okozzan magának elég súlyos sérüléseket, hogy elvérezzen.


Na, oké, azt hiszem, a legfontosabbak megvannak. Él még valaki? Na akkor még sok dolgunk van.

Béke veletek, szeretek mindekit. Ha csak hozzátok hasonlóak élnének a bolygón, tizede ennyi problémánk nem lenne.

4 megjegyzés:

Fekete Hercegnő írta...

Amiket leírtál, azokban sajnos megtaláltad a nyers, cáfolhatatlan igazságot. És most nem fogok ágálni ellene; bennem van, de tartogatom 9év 312 nap múlvára... :D Addig munkára fel, hogy addigra te ne jussál szóhoz mellettem.

Aknoli írta...

Gondolataidban benne van mind a 20 éved élettapasztalata, szerintem nagyon jól látod a világot, vagy csak (áldásos nevelésem hatására) ugyanúgy mint én. A legtöbb dologban egyetértek veled, kivéve azt a gyerekvállalásos részt. :)

Amaru-chan írta...

Meggyőztél. Megyek is és legyilkolom egész Farmost. :D

Annyira vicces, hogy amikor személyesen beszélget veled valaki, szerintem eszébe nem jutna, hogy ilyen radikális nézeteid vannak. Nem baj, én így LÁWollak. XD

És hevesen egyetértek a gyerekvállalásos résszel... :P

Atomnyul írta...

Artemisz leánya (ezt az oximoront...): Jesszus... Te még számolod? Már teljesen kiment a fejemből... :) (felírja a naptárba...)

Ilonka óvónéni: kicsit féltem, hogy reagálsz erre. A gyerekvállalás úgy látom, családi konfliktus kirobbantója lehet. XD

Szívem kedvese: Láw! Passzív anarchista vagyok, ismersz. :)